пʼятницю, 25 лютого 2011 р.

Проект „Зимовими стежинами”.

17 лютого 2011року в гімназії на паралелі 1-х класів відбулося свято-захист проекту "Зимовими стежинами".
Цей проект ми розпочали на початку зими. Кожен клас вибрав собі зимовий місяць, над вивченням якого працюватиме. 1-А вибрав грудень, 1-Б – лютий, а 1-В – січень. Ми вивчали "свій" місяць з різних сторін: вивчали, які народні, релігійні, державні свята відзначаються цього місяця, розшукували вірші, загадки, приказки, прислів’я, прикмети про кожен місяць, створювали творчі роботи з різних матеріалів.
Завершували свій проект ми святом, яке назвали "Зимовими стежинами". На святі ми побували на деяких святах, що їх святкує український народ протягом зими.
Розпочиналася наша вистава місяцем груднем. Грудень-місяць славиться різними святами. Але найулюбленіше серед них для усієї дітвори – це день Святого Миколая. 1-А показав нам, як чортики готують різки для неслухняних діток, а янголи захищають своїх вихованців. Сподіваємось, що різок буде якомога менше.


1-В на святі "водив козу". Було дуже цікаво спостерігати за цим дійством, яке в січні припадає на 13 число – день Святих Василя та Меланки. Спочатку коза "захворіла". Її оживити намагався кіт, спокушаючи кізоньку шматком сала. Поворожити над козою спробувала циганка, але в неї теж нічого не вийшло. І тільки справжній "лєкар-аптекар" вилікував козу. Вона побажала всім добра і злагоди.
А 1-Б показав нам, як наприкінці зими на Стрітення зустрічаються і сперечаються Зима і Весна. Чудові таночки у виконанні Дівчинки-Теплинки, Зими, Весни милували наше око. Прекрасно було показано у танці власне суперечка Зими і Весни. Дівчатка рухалися легко і граційно, як справжні танцівниці.
Свято ми доповнили чудовими піснями "Ой, хто Миколая любить", колядкою "Добрий вечір тобі, пане господарю", щедрівкою "Ой, сивая зозуленька" та "Прощальною". Разом з нами колядку та щедрівку співали і наші батьки.
Коли свято закінчилося, було, навіть, трішки сумно. Але ми сподіваємося на нову зустріч, коли ми знову скажемо: "Ласкаво просимо на наше свято!"


Кутурженко Тетяна Іванівна, вчитель початкової школи

Немає коментарів:

Дописати коментар